joi, 8 septembrie 2011

Vanzarea fotografiilor si imaginilor


Persoanele pasionate de fotografii, fie fotografii sau graficienii profesionisti cat si simpli amatori de acest domeniu au ocazia de a-si mari veniturile prin vanzarea online a creeatilor. Acestia isi pot publica lucrarile pe site-uri de specialitate si pot castiga bani de fiecare data cad cineva la descarca . Se poate castiga in acest mod intre 0.20 si 4 $(in functie de dimensiune si de site) pentru fiecare fotografie sau ilustratie descarcata sub licenta standard si pana la 50$ pe descarcare sub licenta extended.
Pentru a putea „profesa” este nevoie de un aparat foto si sau o camera video de inalta rezolutie, eventual tableta grafica, calculator si ceva software de prelucrare a imaginilor sau a clipurilor video), dar cel mai important este talentul , seriozitatea, perseverenta si rabdarea. Primul pas il reprezinta construirea portofoliului pe internet cu lucrari de foarte buna caliate iar pe termen lung chiar daca acest portofoliu nu este in permanenta imbunatatit, banii pe materialele vechi vor continua sa intre in cont.
Cele mai populare site-uri unde se pot expune lucrarile sunt: Fotolia, PixMac, BigStockPhoto, iStockFoto, ShutterStock, DreamStime. Pentru a se maximiza castigurile, este recomandat sa se inscrie pe toate site-urile de mai sus. Serviciile oferite de iSyndica, usureaza munca dar si pot genera venituri mai mari prin intermediul acestui site se pot publica lucrarile pe cele mai importante site-uri de profil, fara sa se creeze cont pe fiecare. Mai jos sunt prezentate principalele site-uri de acest gen:
Fotolia. Se pot vinde fotografii, imagini virtuale, clipuri reale sau create digital, schite vectoriale. Baza de date este extrem de mare. Sunt platite si referintele pentru noi inscrisi.
BigStockPhoto. Depozit mare de fotografii online; se platesc atat creatorii de imagini cat si aducerea de noi membri (ca procent din castigurile acestora).
ShutterStock. Se poate castiga intre 0,25$ si 28$ pentru fiecare download. Site-ul este foarte popular, cu milioane de utilizatori. Sunt renumerate recomandarile noilor membri.
Crestock.com. Site cu imagini deosebite, pentru oameni creativi; se obtine 20%-30% din vanzarea lor si se recompenseaza si aducerea de noi inscrisi.
CanStockPhoto.Inca un site cu un numar foarte mare de membri si imagini incarcate; se castiga comision cand cineva cumpara o fotografie de pe site sau cand o persoana inscrisa prin link de afiliat vinde imagini.
iStockPhoto. Una din cele mai cunoscute surse de imagini de pe net, folosita de multe site-uri si ziare; accepta si inregistrari audio, plateste 20%-40% din suma obtinuta la fiecare download si procent pentru referali.
DreamsTime. Un portal mare cu numeroase fotografii; creatorii castiga intre 30% si 60% din suma obtinuta la vanzarea fiecarui material. Se castiga si din aducerea de noi subscribers.
123RF. Pe site-ul 123 Royalty Free se pot adauga imagini, creatorii primind 50% din incasari. Comunitatea e numeroasa, exista deja milioane de materiale. Se platesc si referintele.
FanArtReview. Aici se pot vinde fotografii si lucrari de arta; exista concursuri si clasamente bazate pe opiniile vizitatorilor. Comunitatatea nu e foarte mare, dar calitatea materialelor este foarte buna. Se obtin bani si din aducerea noilor inscrisi.
Share-a-Pic. Site-ul plateste 0,22$ pentru 1000 de vizionari a fiecarei imagini incarcate. Seamana cu flickr, doar ca redistribuie spre utilizatori banii primiti din reclame.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu