joi, 8 septembrie 2011

Panel online


O alta metoda de a produce anumite venituri suplimentare o reprezinta apartenenta la un panel online. Un panel online este un grup de utilizatori de Internet înregistraţi care au fost de acord să ia parte în mod regulat la sondaje pentru cercetarea de piaţă. Rezultatele sondajelor sunt folosite atât pentru cercetarea ştiinţifică cât şi pentru cercetarea de piaţă.
Datele socio-demografice şi alte caracteristici ale membrilor panelului sunt salvate pe un server securizat şi nu sunt oferite unui terţ fără consimţământul membrului panelului.
AskGfK este un panel de cercetare de piaţă făcut de una dintre cele mai respectate companii mondiale de cercetare de piaţă la care orice persoană care trăieşte în România este liberă să se înregistreze.
Pentru a putea lua parte la sondaje, varsta minima a persoanei trebuie sa fie de cel putin 15 ani, dar se pot interoga si persoanele sub 15 ani daca este obtinuta permisiunea parintilor sau a unui tutore.
Pentru inregistrarea in panel este necesara completarea datelor demografice şi de stabilire a datelor personale de contact. Pentru a fi un membru activ este obligatoriu să fie furnizata localitatea de reşedinţă, codul postal şi numărul de telefon. Informaţiile nule privind aceste caracteristici duc la nefinalizarea înregistrării ca membru în panelul respectiv si anularea contului de membru. Iar al doilea pas este cel de validare a adresei de e-mail prin intermediul adresei si se vor stabili ariile de interes. Pentru finalizare se primeste un e-mail (invitaţie) cu link-ul către un chestionar. În urma completării acestui chestionar se finalizează procesul de înregistrare în panelul askGfK iar pentru chestionar recompensa este de 180 de puncte.
Panelul askGfK funcţionează pe un sistem bazat pe puncte. Fiecare participare la un sondaj este remunerata cu un anumit numar de puncte de care sunteti informat odata cu fiecare invitatie de participare la studiu. Participând la mai multe studii se acumuleaza mai multe puncte, puncte ce pot fi mai târziu transformate în bani. De exemplu, 1500 de puncte reprezintă 150 ron. Când se acumuleaza echivalentul a 150 ron se poate opta pentru tranferul lor. Bonul valoric Accor in valoare de 150 ron este trimis prin curierat rapid. Important este ca datele de contact (adresa, localitate, număr de telefon) să fie actualizate de fiecare dată când intervine vreo schimbare.
În funcţie de durata şi complexitatea sondajului se pot primi între 15 şi 150 puncte pe sondaj completat. Durata şi lungimea chestionarului variază de la un sondaj la altul. Participând la mai multe studii se pot acumula mai multe puncte, iar aceste puncte pot fi mai târziu transformate în bani când se atinge pragul maxim de 1500 puncteFrecvenţa participărilor la sondaje depinde de numărul de invitaţii primite pe e-mail. Invitatiile sunt trimise in functie de sondaje persoanelor care se incadreaza in tipul si grupul tinta de persoane. Motivele pentru care o persoana nu apartine unui grup tinta sunt criteriile pe care le cer clientii GFK. Pentru analiză, din motive ştiinţifice, este foarte important ca grupurile ţintă şi cotele să fie respectate pentru a obţine rezultate cât mai corecte şi de încredere.
Ca membru, se poate anula contul oricând, si toate informaţiile personale şi punctele sunt şterse definitiv în momentul anulării contului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu