marți, 1 februarie 2011

Web-ul – nodul gardian al firmelor moderne

Graţie tehnologiilor dezvoltate pentru Internet, avem posibilitatea de a percepe informaţia în toate formele sale de exprimare. Animaţii sau filme, imagini sau informaţii sub formă de text, toate dimensiunile resurselor oferite de Internet sunt astăzi perceptibile pentru majoritatea utilizatorilor săi.

În 1989, Tim Berners-Lee, fizician la Institutul European de Fizică a Particulelor (CERN) a propus dezvoltarea unei soluţii prin care utilizatorul să poată recepţiona informaţia sub toate formele posibile. Elementul inovator constă şi în modul de organizare a informaţiei. Astfel, lectura unei cărţi trebuia să se poată face secvenţial, iar informaţiile complementare trebuiau să fie căutate în alte documente sau cărţi din bibliotecă.

De exemplu, într-o pagină Web care conţine cuvântul „aur”, textul poate fi legat de un document care include tabelul lui Mendeleev sau o hartă prin intermediul căreia putem localiza cele mai bogate zăcăminte din acest minereu existente pe Glob.

Un comentariu:

  1. Organizarea informatiei se poate realiza cu ajutorul internetului prin mai multe modalitati: fie informatie propriu-zisa,filme, imagini, audio in functie de necesitatea consumatorului.

    RăspundețiȘtergere