marți, 8 februarie 2011

cum a evoluat economia care se bazeaza pe internet

Economia digitală nu mai este un subiect pentru previziunilor analiştilor sau o temă de discuţie pentru focus grupurile în care se exprimă punctele de vedere ale marilor companii.

Această noţiune se află aici, acum. În ceea ce priveşte competenţa necesară pentru susţinerea şi dezvoltarea reţelelor pe care se bazează noua epocă a comerţului electronic, cele mai multe ţări se confruntă cu o perspectivă în care lipsa de competenţă necesară ameninţă să devină endemică, influenţând posibilităţile acestora de a deveni competitive la cel mai înalt nivel al noii economii bazate pe Internet.

În vreme ce lipsa de competenţă în domeniul tehnologiei informaţiei (IT) şi, în special, în domeniul reţelelor constituie în ultimul timp preocuparea principală a companiilor din Europa occidentală, există indicii că provocările pe care le au de înfruntat pentru a face faţă diferenţei dintre cerere şi oferă nu reprezintă decât vârful iceberg-ului.

Pieţele în curs de dezvoltare din Europa de Est, Orientul Apropiat şi Africa s-ar putea trezi confruntate cu o nouă situaţie care va permite profesioniştilor din domeniul reţelelor să îşi stabilească propriul preţ, oriunde ar dori să lucreze în lume. Dacă aceste economii în curs de dezvoltare ajung să fie afectate de aceeaşi problemă a lipsei de previziune care a afectat deja economiile occidentale, recuperarea decalajului faţă de Vest va fi de două ori mai grea. Experienţa acumulată de licenţiaţii şi profesioniştii în reţele din aceste ţări poate determina o migrare a acestora spre economiile care sunt capabile şi motivate să le plătească salarii mai mari.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu