miercuri, 12 octombrie 2011

Cum sa-ti promovezi afacerea pe Twitter

Evolutia retelelor sociale si cresterea acestora devin de neoprit si, chiar daca poate parea de necrezut, retelele sociale sunt profitabile. Daca te-ai gandit vreodata sa folosesti retelele sociale pentru succesul afacerii tale, mai ales pentru promovare, ai face o alegere potrivita.

Una dintre cele mai populare retele sociale este Twitter. A ajuns sa devina faimoasa datorita userilor la randul lor faimosi: vedetele de la Hollywood.

Twitter-ul este cel mai usor mod prin care poti sa postezi status-uri, imagini sau filmulete. Odata ce ajungi sa te obisnuiesti, vei descoperi cat de usor este sa te folosesti de aceasta retea.

Sa folosesti Twitter pentru a-ti promova afacerea sau serviciile oferite poate fi una dintre cele mai bune tehnici de marketing si vanzari pe care o poate pune in aplicare compania ta. Vei fi surprins sa descoperi cate compani mari si cunoscute, ca Pepsi sau MAC, folosesc Twitter pentru promovare.

Iata mai jos cateva sfaturi de baza pentru a folosi eficient Twitter pentru afacerea ta:

1. Tot ce ai de facut este sa te inscrii gratuit si sa iti creezi un cont. Nu este ca Facebook, unde userii sunt nevoiti sa iti dea permisiunea pentru a-ti deveni prieteni. Aici oricine poate sa devina un profil care iti urmareste activitatea (asta in cazul in care nu setezi contul pe privat).

2. Pentru inceput, trebuie sa-ti construiesti o retea urmarind persoane despre care crezi ca ar putea fi interesate de ceea ce oferi tu.

3. Urmatorul pas este sa postezi informatii despre cele mai noi produse ale tale sau despre serviciile pe care le oferi. Incearca sa faci orice poti, astfel incat sa ti "se duca vorba".

4. Odata ce oamenii au inceput sa iti urmareasca profilul, va fi mai usor sa le faci cunoscute produsele sau serviciile tale despre care pot posta si ei la randul lor.

5. Un lucru important la Twitter este ca poti foarte usor sa monitorizezi profilele care te urmaresc si sa afli ce cred ei despre ceea ce ai postat. Fa in asa fel incat posturile tale sa fie interesante si sa atraga atentia cititorilor.

Poti avea, intr-un timp foarte scurt, o multime de "prieteni" care iti urmaresc activitatea fara a mai pierde timp pretios pentru a accepta acest lucru. Inutil sa mai amintesc ca o astfel de libertate devine cel mai usor mod de a te face cunoscut, de a promova orice iti doresti despre afacerea ta si de a beneficia de pe urma acestei popularitati.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu