miercuri, 12 octombrie 2011

Cinci mouri de a promova pagina Fan page-ul tau Facebook

In primul rand ar trebui sa stim de ce este important sa ne promovam prin intermediul Fan page-ului de Facebook. Cel mai bun mod de a ne promova este de a ne face cunoscuti in randul a cat mai multe persoane. Facebook-ul este in momentul de fata cea mai utilizata pagina de internet de pe intreaga retea globala. Datorita acestui lucru, toate motoarele de cautare vor afisa in primele rezultate paginile acestei retele de socializare iar Fan page-ul de Facebook poate fii unul dintre ele.

1. Invita oameni din lista ta de prieteni

In cazul in care iti tii prietenii organizati in mai multe liste, in loc sa ii inviti individual, facand astfel alegeri subiective, poti invita toate listele disponibile, astfel incat numarul de expuneri al Fan page-ului va creste.

Daca apesi “Suggest to Friends” pe pagina grupului tau incepe sa tastezi numele listei de prieteni si facand acest lucru se vei trimite o invitatie in mod automat tuturor prietenilor incadrati in acea lista. Invitarea individuala a fiecarui prieten este time consuming si in momentul de fata o promovare eficienta este una imediata.

Pe masura ca adaugi oameni noi in lista de prieteni, nu uita sa ii inviti si pe ei pe Fan page-ul tau. Folosind aceeasi metoda de a trimite invitatia intregii liste te va ajuta sa scurtezi timpul de lucru si nu va trimite aceeasi cerere celor pe care i-ai invitat deja.

2. Cauta oameni cu ajutorul Facebook Search

Functia de cautare Facebook Search iti ofera o perspective asupra conversatiilor si interactiunolor dintre prietenii tai si in acelas timp iti prezinta update-urile de statusuri care iti poate arata cine este in cautarea serviciilor pe care le furnizezi.

Exista si o optiune numita “Post by everyone” care iti ofera sansa de a vedea conversatiile oamenilor care nu sunt direct conectati cu tine. Dupa introducerea unui termen de cautare legat de activitaea ta, aceasta optiune iti faciliteaza sansa de a te promova direct in randul conusamatorilor potentiali si de a incheia o afacere.

Mai jos sunt cateva exemple oferite functia de cautare a Facebook in ceea ce priveste cumpararea unei locuinte:

Dupa cum se poate vedea, exista o persoana care spune ca s-ar putea sa isi cumpere o locuinta in ziua urmatoare. Daca persoana respectiva este in lista ta de prieteni, aceasta este foarte usor de abordat si de exploatat in sensul incheierii unei afaceri.

3. Atrage potentiali clienti cu ajutrul ad-urilor sociale de pe Facebook

Functia Social Ads iti permite sa te promovezi prin side-bar-ul Facebook. Aceasta sectiune iti arata reclame legate de activitatile efectuate de prietenii tai. Ideea este ca daca te apropii cat mai mult de ceilalti, in acelas timp ceilalti se vor apropia din ce in ce mai mult de tine. Daca practici acelasi activitati ca cei din jur, ei te vor aprecia ca fiind o parte din grupul lor, iar promovarea afacerii tale va deveni secundara din punctul lor de veder. Acest lucru nu este insa ceva negativ, ci are un impact mai mare avand in vedere ca potenti clienti au adoptat o postura mai putin defensiva in privinta ta si a afacerii tale.

Daca selectezi functia “Promote with an ad” de pe pafina clubului tau, poti incepe o campanie de promovare in doar cateva minute. Poti seta o limita de buget de doar 10 dolari sau atat de mare sau de mica pe cat iti poti permite. Pentru o promovare cat mai exacta in randul consumatorilor potentiali, se pot folosi cuvinte cheie relevante pentru afacere. Folosind aceasta functie, iti poti arata reclamele pe Facebook doar pe o perioada de 4 – 5 zile cu doar 25 de dolari pe zi. Aceasta strategie poate fi repetata de cate ori este nevoie si doar in momentele propice dezvoltarii afacerii.

4. Facebook Fan Page Twitter App

Aceasta aplicatie este una din cele mai bune metode de a-ti creste numarul de fani prin intermediul altei retele de socializare. Te poti gandii ca avand pagina de promovare in cadrul retelei Facebook, nu vei putea atrage si alti prieteni. Se pare ca se poate si folosind aceasta aplicati vei putea invita prietenii tai din reteaua Twitter pe Fan page-ul tau de Facebook. Atunci cand updatezi pagina de Facebook, in mod automoat acest lucru va fii vazut si de potentialii clienti de pe Twitter. Acest lucru va beneficia traficul de vizitatori dintr-o retea in alta si deci marirea piete de desfacere.

Mai sunt si alte aplicatii de integrare a vizitatorilor de pe mai multe retele de socializare intr-o singura pagina de promovare si acestea sunt ideale pentru a-ti creste traficul si sansele de a te dezvolta.

5. Facebook Fan Box Widget

Acest dispozitiv iti permite sa adaugi un blog sau website in cadrul paginii tale de promovare Facebook. Aceasta iti permite sa iti arati Fan page-ul pe diferite site-uri si bloguri si poti creste numarul de fani de pe Facebook aproape instant. In acelast timp aceasta este o metoda de a iti promova pagina in cadrul altor retele de socializare si ideal este sa le combini pentru a obtine o expunere cat mai mare. Tot prin intermediul acestei aplocatii se poate obtine un efect invers. Se pot promova site-uri sau blog-uri prin intermediul paginii de Fan club Facebook.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu