joi, 16 iunie 2011

Facebook preferat si de hakeri.

Primele 6 luni ale anului 2011 au confirmat previziunile privind riscurile majore de securitate descrise de către principalii jucători de pe piaţa soluţiilor de securitate IT. Dintre acestea, cel mai "prolific" segment rămâne cel al reţelelor sociale.În ciuda avertismentelor şi a multiplelor resurse pentru protecţia utilizatorilor disponibile gratuit, Facebook a înregistrat în prima jumătate a acestui an o creştere constantă a atacurilor şi evenimentelor de securitate, cu efecte imediate asupra utilizatorilor neglijenţi.
Campanii complexe ce speculează personalităţi sau evenimente de prima pagină - dezastrul din Japonia, uciderea lui Bin Laden, vedete pop ca Miley Cyrus sau Justin Bieber- au prejudiciat mii de utilizatori Facebook de pe întregul glob.
Hackerii nu au revoluţionat tehnicile folosite în atacurile din 2011, acestea fiind doar mici variaţiuni pe o formulă ce pare să aibă în continuare succes. Complexitatea acestora se rezumă doar la folosirea unei "momeli" ce atrage atenţia unui număr suficient de mare de utilizatori şi ataşarea unei componente malware.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu