joi, 16 iunie 2011

Red Market in hainele Mega Image – rebrenduire

Mega Image a anunta ca, incepand din acest an, magazinele Red Market vor incepe sa fie operate sub brandul Mega Image, “pastrandu-se insa in interior conceptul de discount supermarket, cu usoare ajustari”, potrivit companiei. De asemenea, se va continua procesul de remodelare a retelei, prin modenizarea a 10 supermarketuri Mega Image, pentru un mai bun confort al clientilor si introducerea unor noi sortimente de produse.
Prin aceste masuri, majoritatea magazinelor urmeaza a fi operate sub un singur brand, retailerul vizand astfel consolidarea imaginii sale pe piata.
Pentru luna aceasta mai este anuntat inca un supermarket Mega Image, care se va deschide pe 17 iunie, in sectorul 6 al Capitalei, pe Strada Ceahlau, nr. 20.
De la inceputul acestui an, retailerul a mai deschis inca 7 magazine, in Popesti-Leordeni, Afumati, Bucuresti, Voluntari, Pitesti, Bolintin Vale si Busteni.

.Mol Romania sub conducerea celui mai tanar CEO al unei firme petroliere, Kinga Daradics

Din 2003 am început să lucrez la MOL în backoffice, după care am avansat la nivel de grup unde m-am ocupat cu managementul cardurilor de carburant pentru flotele comerciale. Apoi am ajuns să coordonez strategiile acestei divizii la nivelul a nouă ţări în care grupul MOL este prezent, printre care şi România. A fost o perioadă intensă de dezvoltare pentru că am cunoscut mulţi oameni şi multe culturi. Mă consider o persoană cosmopolită", spune Daradics, care de la începutul lunii mai a devenit CEO-ul şi country manager al MOL România, înlocuindu-l din funcţie pe Szabolcs Ferencz.
Daradics devine astfel a doua femeie aflată în funcţia de CEO a unei companii petroliere, după Mariana Gheorghe, care conduce Petrom, cea mai mare companie din România, din 2006.

Curtea de Apel Bucureşti a suspendat plata amenzii de 63 milioane euro aplicată Orange şi Vodafone

"Admite cererea. Dispune suspendarea executării Deciziei 2/14.02.2011 până la pronunţarea instanţei de fond. Cu recurs în termen de 5 zile de la comunicare", se precizează pe site-ul Curţii de Apel Bucureşti.
În februarie, Consiliul Concurenţei (CC) a amendat Orange România şi Vodafone România cu 63 milioane de euro pentru abuz de poziţie dominantă.
"Decizia a fost adoptată luni, 14 februarie, într-o şedinţă a Consiliului Concurenţei. Orange a fost amendată cu 34,8 milioane de euro, iar Vodafone cu 28,3 milioane de euro, reprezentând puţin peste 3% din cifra de afaceri a operatorilor în 2010", a declarat preşedintele CC, Bogdan Chiriţoiu, într-o conferinţă desfăşurată în data de 15 februarie.
El a menţionat că este cea mai mare amendă dată de instituţie de la înfiinţare.
Investigaţia CC a fost declanşată în anul 2006, ca urmare a unei plângeri depusă de Netmaster Communications SRL şi are ca obiect un posibil abuz de poziţie dominantă săvârşit de către Orange, Vodafone şi Romtelecom pe piaţa serviciului de terminare a apelurilor la puncte fixe/mobile în propria reţea publică de telefonie.
Netmaster Communications a reclamat faptul că o parte dintre apelurile internaţionale ale clienţilor săi fuseseră blocate de Orange, Vodafone şi Romtelecom.
"Practic, Orange şi Vodafone au solicitat Netmaster un tarif de interconectare de 0,15-0,18 dolari/minut, faţă de un nivel maxim impus de autoritatea de reglementare de 0,10 dolari/minut", a spus Chiriţoiu.
Potrivit informaţiilor din 2006, marii jucători telecom ar fi blocat apelurile pe fondul unor suspiciuni de fraudă din partea operatorilor alternativi, respectiv ar fi suspectat că aceştia schimbau identitatea apelurilor terminate în reţelele Orange, Vodafone şi Romtelecom astfel încât să câştige mai mulţi bani.
"În cazul Romtelecom, ancheta este în curs de finalizare, chiar dacă cele două entităţi au anunţat, la mijlocul anului 2006, că s-a ajuns la o înţelegere amiabilă. Chiar dacă s-a ajuns la o înţelegere amiabilă, o investigaţie declanşată de Consiliul Concurenţei îşi continuă cursul. În curând, Consiliul Concurenţei va anunţa decizia luată în cazul Romtelecom", a explicat Chiriţoiu.
În prezent, Netmaster Communications nu mai există, fiind radiată (fuziune prin absorbţie), iar ultima înregistrare la Oficiul Naţional al Registrul Comerţului (ONRC) este dată din 30 septembrie 2008, .
În 2007, conform ultimelor date transmise de societate către ONRC, Netmaster Communications a consemnat o cifră de afaceri de 8,98 milioane de lei şi un profit brut de 27.042 lei.
Societatea a fost achiziţionat de New Com Telecomunicaţii, care şi-a vândut la rândul său baza de clienţi către RCS&RDS şi Romtelecom, pe fondul unor probleme financiare generate de recesiune.

Flanco Retail a cumpărat în două ore câteva sute de laptop-uri vândute la o promoţie de către Altex

Altex a lansat o campanie de reduceri de preţ pentru perioada 10 - 13 iunie, la gama de laptop-uri HP Compaq Presario în magazinele Altex şi Media Galaxy.
"Campania a avut un real impact încă de la deschiderea magazinelor, vineri dimineaţă. Flanco Retail a achiziţionat câteva sute de produse în primele două ore de la deschiderea magazinelor", a spus Ostahie.
El a adăugat ca este pentru prima oară când o companie concurentă cumpără produse din magazinele Altex într-o cantitate atât de mare.
"Nu ştiu de ce cumpără. Pobabil că vor să ne epuizeze stocul, dar avem suficientă marfă", a mai spus Ostahie.
Acesta a adăugat că suplimentar celor câteva sute de calculatoare cumpărate de compania concurentă au fost vândute mai multe produse şi către angajaţii Flanco.
"Aceştia au revenit ulterior în magazine cu solicitarea de a schimba facturile de pe persoană fizică pe persoană juridică, respectiv Flanco Retail", a afirmat Ostahie.
Adirian Olteanu, director general al Flaco Retail, a confirmat achiziţiile făcute vineri din magazinele Altex.
"Este adevărat că am cumpărat. Preţul laptop-urilor practicat de Altex era inferior celui pe care HP îl practica în relaţia cu Flanco Retail. Noi am vrut să cumpărăm tot stocul, dar după ce am făcut achiziţiile şi s-a aflat că noi cumpărăm, Altex a modificat regulamentul promoţiei", a mai spus Olteanu.
Altex a anunţat recent că anul trecut a înregistrat o cifră de afaceri de 195 milioane euro, în creştere cu 7% faţă de rezultatele din anul precedent, şi un profit de trei milioane euro, obţinut în principal din vânzarea de active.
În 2008, anul de vârf pentru grup, Altex a avut o cifră de afaceri de 330 milioane euro.
Flanco Retail, aflat în insolvenţă, este controlat de grupul Asesoft. Al treilea mare jucător de pe piaţa de retail IT&C este Domo.

Tarom – tot mandria nationala a Romaniei, desi merge in pierdere

Veniturile companiei au urcat cu 15% şi au ajuns la 1,287 miliarde lei (305,93 milioane euro). În acelaşi timp, cheltuielile au crescut cu 20,8%, de la 1,34 milioane lei la 1,62 miliarde lei.
Cifra de afaceri a urcat cu 13%, de la 811,94 milioane lei la 918,64 milioane lei (218,21 milioane euro).
"Veniturile prognozate nu s-au realizat din cauza menţinerii unui nivel scăzut la tarife, pe care a trebuit să le adaptăm la posibilitatea de cumpărare a pasagerilor", a declarat într-un comunicat directorul general al Tarom, Gabriela Bordea.
Închiderea exerciţiului financiar 2010 s-a soldat cu o majorare cu 29% a cheltuielilor cu combustibilul, impactul acestor costuri asupra rezultatelor financiare de anul trecut fiind de 19 milioane euro, menţionează compania.Gradul de încărcare a curselor a fost de 62%, cu 6 puncte procentuale mai mult faţă de 2009, luna august 2010 fiind cea mai buna lună din ultimul deceniu din punct de vedere al numărului de pasageri transportaţi, respectiv 234.066 de pasageri.
Totodată, numărul salariaţilor companiei a scăzut cu 118 persoane, de la 2.486 la 2.368 angajaţi anul trecut, ceea ce a dus la o scădere a cheltuielilor cu personalul de 9,434 milioane lei. În prezent, numărul angajaţilor este de 2.307.
Tarom este una din companiile monitorizate prin acordul cu FMI, Guvernul angajându-se în discuţiile cu insituţia financiară că va ceda 20% din acţiunile companiei prin listare la Bursă sau prin vânzarea pachetului unui investitor strategic

Opt regiuni judetene in administrarea nationala a Romaniei

Viziunea USL: Cele opt regiuni de dezvoltare devin şi centre ale administraţiei regionalePreşedintele social-democrat a precizat că trebuie ca în perioada 2012-2016 să se construiască instituţii noi, una dintre acestea fiind un consiliu regional condus de un preşedinte ales, care să reprezinte aleşii locali.
Ponta a spus că trebuie, de asemenea, construită o Cameră superioară a Parlamentului, respectiv Senatul, care să reprezinte în special interesele politice ale puterilor regionale.
"Senatul va trebui să preia sarcina legiferării în ce priveşte dezvoltarea regională", a spus Ponta.
El a spus că şi sistemul judiciar trebuie adaptat, astfel încât fiecare regiune să aibă o Curte de Apel.
Potrivit viziunii USL, Consiliul regional va avea un preşedinte ales direct de cetăţeni, cu membri cu atribuţii în domenii executive şi buget propriu.
Ponta a arătat că Guvernul va desemna opt prefecţi, dar nu care să fie şefii preşedinţilor de consilii regionale sau judeţene sau a primarilor, ci să reprezinte Guvernul şi să sprijine regiunile.
Liderul PSD a vorbit şi despre înfiinţarea unui Consiliu economic şi social regional, cu rol consultativ în luarea deciziilor executive şi cu atribuţii stabilite prin dezbatere publică.
"Fiecare regiune trebuie să-şi dezvolte un centru economic, cultural, administrativ, o mare universitate, spital regional, insfrastructură rutieră regională, aeroport internaţional, centru sportiv, centru de afaceri, centru cultural", a spus Ponta.
El a arătat că discuţia despre capitala regiunilor este "o nouă diversiune" şi că fiecare regiune trebuie să-şi dezvolte un centru economic, unul politico-administrativ, unul cultural şi unul universitar.
Ponta a mai arătat că în 2012 va avea loc trecerea de atribuţii şi de competenţe de la Guvern către regiuni şi se va desfiinţa Ministerul Dezvoltării Regionale.
Ponta a arătat că, în 2014, USL propune ca aleşii locali să aleagă, la rândul lor, un consiliu regional, indirect.
"Vreau ca primarii din România să nu mai fie cerşetori la Guvernul României, ci să fie stăpâni pe banii lor şi pe banii comunităţilor lor", a spus Ponta.

Consumul de bere a scazut in prima parte a anului 2011. Se asteapta vara cu revenire

Piaţa locală de bere a scăzut cu 2% în volum în primul trimestru al acestui an, comparativ cu perioada similară a anului trecut, ajungând la 3,5 miliarde hectolitri, arată datele Asociaţiei Berarii României.
Este mai mult decât dificil de spus cum va arăta întregul an 2011, a spus Constantin Bratu, directorul Asociaţiei Berarii României.
El şi-a justificat afirmaţia prin faptul că al doilea semestru al anului este decisiv în ceea ce priveşte evoluţia pieţei de bere, acesta putând răsturna rezultatele din primele luni ale anului.
Un român trebuie să muncească 30 de minute pentru a-şi cumpăra un litru de bere, a mai spus Bratu. El estimează piaţa berii din România la 2 miliarde de euro (la nivelul preţului de vânzare la raft).

Vinului de Ostrov i se dubleaza consumul

In primele cinci luni ale acestui an, producatorul de vinuri Domeniile Ostrov a inregistrat o crestere a afacerii de peste 150 de procente fata de aceeasi perioada a anului trecut.
„Pentru jumatatea anului ne asteptam la o cifra de afaceri de aproximativ 2,5 milioane euro”, a declarat Adrian Treeroiu, Directorul National de Vanzari al Domeniilor Ostrov.
„In 2011 am vandut deja peste 50 de mii de sticle din gama Domeniile Ostrov. Mizam anul acesta si pe gama Cetatea Durostorum, imbogatita cu un vin sec si alb, Sauvignon Blanc, pe care il lansam in aceasta luna”, a precizat Adrian Treeroiu.
Din anul 2005, la Domeniile Ostrov a fost demarat un amplu proces investitional constand in reconversia plantatiilor prin programe anuale succesive, sisteme de irigatii, dotarea cu echipamente si utilaje specifice, precum si modernizarea celor doua statii de vinificatie la standarde internationale ultramoderne. Volumul total al investitiilor se ridica la 24 de milioane de euro.
Principalele game de vinuri din portofoliul Domeniilor Ostrov sunt Cetatea Durostorum, Canaraua Fetii, Domeniile Ostrov, Cosa di Vino si Vinaria Ostrov. Acestea sunt listate acum in retele de retail precum Metro, Selgros, Real, Cora, Kaufland, Auchan sau Lidl.

Facebook preferat si de hakeri.

Primele 6 luni ale anului 2011 au confirmat previziunile privind riscurile majore de securitate descrise de către principalii jucători de pe piaţa soluţiilor de securitate IT. Dintre acestea, cel mai "prolific" segment rămâne cel al reţelelor sociale.În ciuda avertismentelor şi a multiplelor resurse pentru protecţia utilizatorilor disponibile gratuit, Facebook a înregistrat în prima jumătate a acestui an o creştere constantă a atacurilor şi evenimentelor de securitate, cu efecte imediate asupra utilizatorilor neglijenţi.
Campanii complexe ce speculează personalităţi sau evenimente de prima pagină - dezastrul din Japonia, uciderea lui Bin Laden, vedete pop ca Miley Cyrus sau Justin Bieber- au prejudiciat mii de utilizatori Facebook de pe întregul glob.
Hackerii nu au revoluţionat tehnicile folosite în atacurile din 2011, acestea fiind doar mici variaţiuni pe o formulă ce pare să aibă în continuare succes. Complexitatea acestora se rezumă doar la folosirea unei "momeli" ce atrage atenţia unui număr suficient de mare de utilizatori şi ataşarea unei componente malware.

MIC.RO cu doua fete...

Pe lângă faptul că a readus în actualitate spiritul tradiţionalei băcănii de la colţul străzii , reţeaua mic.ro, a celui mai bogat român, Dinu Patriciu a mai reuşit ceva. A renăscut spiritul tradiţionalului bişniţar de la colţul străzii. Acesta din urmă, asemeni reţelei mic.ro din ziua de astăzi practica unul, două, nouă sau mai multe preţuri pentru acelaşi produs, în funcţie de “inteligenţa speculativă “ a clientului şi de propriile interese financiare. La mic.ro, de exemplu, berea la sticlă vine cu două preţuri şi anume unul afişat în vitrină şi unul care este plătit efectiv. Aceasta pentru că preţul din vitrină nu include şi costul recipientului de sticlă. Dar aşa se întâmplă peste tot, veţi spune. Da, doar că la mic.ro “ sticlele de sticlă” nu sunt primite înapoi, motiv pentru care clientul nu îşi poate recupera banii plătiţi pe recipient şi nici măcar nu poate folosi recipientul drept garanţie pentru o altă bere. Binenţeles că, dacă respectivul client nu întreabă ce se întâmplă cu garanţia plătită nimeni nu îi explică nimic. Şi astfel reuşeşte mic.ro să vândă o bere de 2 lei, cu 3,5 lei. Până şi cel mai abil bişniţar din perioada de glorie a începuturilor de capitalism sălbatic şi-ar fi scos umil pălăria în faţa unei asemenea strategii.

Scandia Sibiu in "haine" noi

Scandia Food relanseaza marca Scandia Sibiu, cu o ampla campanie de comunicare ce completeaza noua identitate vizuala, noul design de eticheta si noul slogan „Scandia Sibiu – Bunatati romanesti cu dichis. Ca la 1922”.
De asemenea, compania propune un portofoliu de produse preparate dupa retete indelung perfectionate, inspirate din cultura culinara romaneasca de la 1922.Odata cu relansarea marcii, pe piata vor fi disponibile si doua variante noi de pate: pate de fazan si pate de curcan, produse care vor beneficia atat de o campanie de degustare in magazinele de tip comert modern, precum si de materiale de comunicare la punctele de vanzare.„Atentia la detaliu si preocuparea pentru mancarea cu dichis, pregatita cu grija si inspirata din retete rafinate sunt elementele cheie pe care se fundamenteaza marca Scandia Sibiu, alaturi, bineinteles, de toate valorile culinare pe care aceasta le pretuieste si le respecta de atata vreme. Acum, Scandia Sibiu se constituie intr-o marca ce sustine, prin notorietate si credibilitate, atat produse gata preparate la conserva (Pate Scandia Sibiu, Mancaruri Scandia Sibiu, Carne si Sunca Scandia Sibiu), cat si mezeluri, restaurante cu servire rapida si bacanii cu dichis”, a declarat Alexandra Bucur, Brand Manager Scandia Sibiu.

Pepsi Cola de alta data tine pasul cu tendintele

In aceasta vara Pepsi Cola lanseaza, in editie limitata sticla de Pepsi a anilor `70-`80 si o noua campanie care poarta sloganul : "Si ieri si azi". Campania este promovata pe toate canalele de comunicare, iar in toate afisele si reclame apar poze si segvente din acea perioada.

Campania menita sa redea frumusetea anilor `80, sa afle si cei mai tineri care era farmecul acelor vremuri de la parintii lor.

De ce sa nu concluzionam si sa mentionam ca Pepsi vine cu contrapartida la campania celor de la Coca-Cola la aniversarea celor 125 de ani de la infiintare, pentru a-si mentine un ritm destul de ridicat al vanzarilor.