duminică, 23 ianuarie 2011

Internetul in 2010

O companie britanica de consultanta a adunat toate cifrele importante in ceea ce priveste Internetul in anul 2010 si au ajuns la cifre cu foarte multe zerouri.

Compania britanica se numeste Pingdom si defapt presteaza servicii in folosul marilor copanii precum Microsoft, Amazon, Twitter. Ei urmaresc activitatea de pe site-urile acestor corporatii, analizeaza fiabilitatea si anunta imediat cand apar probleeme de performanta. Si pentru ca astfel de probleme sunt corelate cu cresterea web-ului, cei de la Pingdom se intereseaza si de evolutia populatiei cu acces la internet,care sunt tendintele si ce fel de servicii sunt cerute in special. Astfel ei au reusit sa elaboreze o statistica utila, statistica care nu a mai fost intalnita pana cum niciundeva.

Cele mai mari numere se regasesc cand vorba de e-mail-uri. In total anul trecut s-au trimis peste 107 miliarde de e-mail-uri. Astfel se poate crede faptul ca oamenii au devenit foarte comunicativi, insa realitatea este alta. 89% din aceste email-uri trimise in 2010 au fost insa spam-uri. Principala cauza pentru aceste spam-uri sunt utlizatorii care navigheaza nestingherit pe multe site-uri web si dau click pe fiecare link fara a avea o protectie corespunzatoare a calculatoarelor. Multe computere ajung sa fac parte din bootnet-uri fara ca utilizatorii sa isi idea seama. Astfel de pe aceste calculatoare se pot trimite spam-uri. Peste 90% din spam-uri le trimise in 2010 faceau parte din astfel de retele de calculatoare.

In ceea ce priveste spam-urile, in anul 2009 96% din acestea au fost redactate in limba engleza, in timp ce in 2010 peste 10% au putut fi citite in limbile locale ale diferitelor state.

Iata cateva alte statistici interesante:

-          Doar 1,88 mld oameni au conturi de e-mail

-          Doar ¼ din conturile de e-mail sunt folosite in scop profesional

-          Zilnic au fost accesate 2 mld de video-uri pe Youtube

-          Cei mai multi utilizatori de Internet se afla in Asia: pete 800 mil.

-          Fiecare al treilea utilizator de Internet are cont pe Facebook

-          In 2010 peste 36 de mil poze au fost postate pe Facebook

-          Peste 70% din utilizatorii Facebook traiesc in afara SUA.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu