joi, 10 noiembrie 2011

Impactul jocurilor asupra Facebook



Cel mai mare dezvoltator de jocuri pe Facebook ,Zynga,a hotărât începerea procedurii pentru lansarea unei oferte publice care ar putea evalua compania la 20 miliarde de dolari datorita impactului uriaș pe care l-a avut.Zynga a raportat ,pentru anul trecut, un profit net de 91 milioane de dolari, la venituri de 597 milioane dolari, în creştere de la pierderi de 53 milioane de dolari şi venituri de 121 milioane de dolari în 2009.



Realismul și aplicabilitatea pe care îl ofera aceste jocuri a atras 230 milioane de utilizatori lunar,există o gamă largă de produse virtuale care pot fi achiziționate cu bani reali exemple fiind tractoarele FarmVille sau energie în cazul CityVille. Aceste plăți se fac prin Facebook Credits, serviciu care permite utilizatorilor să-şi cumpere, cu bani reali, diverse virtuale necesare jocurilor



„Afacerea” aceasta virtuală este, totuşi, riscantă. Într-o lume din ce în ce mai tehnologizată, în care internetul şi ceea ce oferă el constituie pentru mulţi o alternativă mult mai dezirabilă decât viaţa reală, riscul ca întreaga atenţie a oamenilor, în general, a tinerilor, în particular, să se concentreze numai asupra lumii virtuale este enorm.

Această dependență produsă de jocurile virtuale a creat îngrijorare pentru investitori,rețeaua Facebook a introdus o taxă de 30 % din veniturile obținute de acești dezvoltatori de jocuri,acest lucru a determinat o scădere a profitului cu 95% pentru Zynga în trimestrul trecut.

Numeroase persoane preferă să se joace decât să comunice cu prietenii ,sau să-și facă noi cunoștințe .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu